1maslargo                                        

idioma.castellano-reb   idioma.catalan    idioma.frances-reb     idioma.ingles-reb   
linelinelinelineline


nous projectes

      Els projectes assolits des de l'any 2009 fins ara son els segënts;

  • Aula d'informàticahi ha una alta demanda a l'accés a les noves tecnologies per part dels joves del poble. Per això hem creat una aula d'informàtica perquè creiem que l'alfabetització digital millora considerablement les possibilitats de trobar treball. 
  • Programa de sensibilització.  Gràcies a l'associació fotoflim Calella ens hem posat en contacte amb Tanios films de Barcelona i hem realitzat un curtmetratge sobre la immigració i en les condicions de vida que es troben aquests nouvinguts. I  conjuntament amb altre material que nosaltres disposem sobre medi ambient, hem realitzat exposicions a diferents municipis de la regió de Casamance, especialment a les illes ja que és des d'on surten la majoria de les pateres.
  • Instal.lació solar fotovoltaica. Actualment amb el suport de l'Ajuntament de Calella el nostre centre compte amb una instal·lació solar fotovoltaica per dotar d'electricitat a l'escola, amb la qual hem disminuït les despeses del funcionament  global del centre i hem augmentat el grau d'autosuficiència.  
  • Punt de recollida de piles. En el municipi de Kafountine, igual que a la majoria de municipis de la regió, no existeix la recollida de brossa, sovint aquesta acaba amuntegada en abocadors improvitzats dispersos per tot el territori, el quals en l'època de pluges s'omplen d'aigua i es converteixen en focus d'infeccions molt perjudicials per la salut. Per això conjuntament amb la comunitat rural (Ajuntament local) hem impulsant varies jornades de recollida de piles acompanyades de tallers de sensibilització sobre l'impacte d'aquest residu sobre el medi i la salut. 

.                                     projectes piles          proyectos fotovoltaica   

  • Escola d’alfabetització itinerant, per la població de les illes Karones. Degut a que Kafountine està envoltada de 14 illes amb població reduïda a pocs Km de distància entre elles, aquestes manquen de servei de transport continuat, i per això les persones interessades no es poden traslladar al nostre centre de Kafountine. Per aquest motiu, desprès de reunir-nos amb els representants (Chef de village) de 5 illes, hem coordinat i dut a terme conjuntament amb l'ONG SIL la formació de professors nadius. Cada illa s’ha compromès a cobrir l’allotjament i les dietes del mestre durant la seva estança.SIL és una ong que treballa amb comunitats de minories etnolingüistiques www.sil.org.
                                        projecte artemisa           projectes barca   
  • Plantacions d'artemisa. Hem plantat artemisa que segons Josep Pàmies de Balaguer de l'organització Dolça revolució www.dolçarevolucio.cat, hi han estudis sobre els beneficis d'aquesta planta contra la malària. Estem distribuint de forma gratuïta entre la població afectada per veure'n els resultats.
  • Ambulància per Kafountine. El centre de salut local no té possibilitats de realitzar una operació de cesàrea ni cirugia urgent tampoc atendre urgències pediatriques. Degut a que no es disposa d'ambulància pròpia, en casos d'urgència s'ha de demanar una ambulància a Diouloulou que pot tardar fins a 2 hores. Es per aquesta raó, i a petició del mateix centre, que hem aconseguit una ambulància (donació de l'ONG Banc de Recursos) que a la vegada s'ha adaptat com a cabina dental ambulant amb l'ajut de l'ONG Dentalcoop per atendre les poblacions de l'entorn de Kafountine, on els habitants no poden traslladar-se al centre de salut local per falta de recursos.

                                                    proyectos 32
Presentació de l'ambulància a la festa de la Solidaritat de Calella celebrada el 26 de maig de 2012

  • Campanyes de salut bucodental.  Coordinem campanyes de salut bucodental conjuntament amb l'ONG Dentalcoop de Barcelona. Es duen a terme entre dues i tres campanyes anuals on es despleguen varis dentistes per la zona i voltants de Kafountine utilitzant l'ambulància adaptada com a cabina dental. En l'última campanya realitzada es varen realitzar més d'un miler d'extraccions, empastaments, neteges etc. També es realitzen campanyes de sensibilització d'higine bucodental infantil.
 
35a_1380 _15_1339 _27_1327
                                         interior escola vertical 2          entrada escola
     

Construcció
de l'Escola
line

    ballarins2    lluita diola
hpalla   dones1    
Festes de la comunitat
line

  CIMG0841  CIMG0846   CIMG0847

 
  CIMG0848  CIMG0855  CIMG0857-1
  
Construcció
de barques
line


 CIMG0860   P1000534   arroceras
 
 P1000470   
mercat   extracció palma

 artesanies
   pescant   CIMG0934

                              pescado  
pescant  
Mitjà de
subsistència

line

CIMG0884  P1000783

P1000291  CIMG0891
Transport en barques
line

volver-menu-catalan

Centre d'alfabetizació per adults
catalunyacasamance@yahoo.com ·Tel. Senegal  00221 
/771635244  ·Tel. España:  656364662